Bondi og Vettre Skolekorps
Bondi og Vettre Skolekorps
 • Om oss    • Aktuelt    • Foreldreinformasjon    • Loppemarked    • Spille i korps?    • Kontakter      • Hjem  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Logg inn medlem
Antall besøk på siden: 423 156

 

 Lever ut drømmen
 
 
 

~~Ikke alle tenker på at tiden i skolekorpset kan legge grunnlaget for en musikalsk karriere. For Ingrid Emmariza Aarskog har fløytespill i Bondi og Vettre skolekorps ført henne til Gardemusikken. Og det er bare starten på et liv som profesjonell musiker. Om hun lykkes med sin drøm om å leve av musikken.

~~Bondi og Vettre skolekorps har for tiden to tidligere musikanter som spiller i Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps. Det er Ingrid Emmaritza Aarskog på fløyte og Andreas Aukner på trompet. Flere kunne oppleve korpset i Asker konserthus i januar og for tiden er de på Norges-turne, som innebærer mye reising.


Innimellom et hektisk program tok Ingrid seg tid til å svare på noen spørsmål om musikk, korps og sin egen musikalske framtid.

 


Hvor gammel var du da du begynte å spille fløyte i korpset?
- Jeg var 8 år gammel.

Var det du selv om valgte instrumentet?
- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å begynne i korps i det hele tatt, faktisk, men så begynte noen i klassen min i korpset. De fikk vise fram instrumentene sine og hva de hadde lært så langt i en klassetime en gang, og sta som jeg var, ville jeg jo ikke være noe dårligere enn dem, så da ville jeg begynne i korps, jeg også. Jeg hadde mest lyst til å spille trompet, men siden jeg begynte noen uker etter de andre, var det bare fløyte som var tilgjengelig. Det var jeg ikke helt fornøyd med, men sånn måtte det jo bare bli.

Spiller du noe annet?
- Liker veldig godt å spille gitar og keyboard på fritiden, men jeg er selvlært, så hadde vært greit å få lært mer av noen mer profesjonelle. Og så er jeg jo veldig glad i å synge.

Når begynte du å synge?
- Har likt å synge hele livet, men interessen tok seg ordentlig opp da jeg var 9-10 år gammel, etter at jeg hadde opplevd å være utrolig hes og nesten uten stemme noen ukers tid. Da jeg fikk den tilbake ble jeg utrolig glad, og satte først og fremst enormt stor pris på å kunne synge. På ungdomsskolen tok jeg også noen sangtimer.


Hva likte du med å gå i korps?
- Samholdet, både sosialt og musikalsk. Å lage musikk har alltid vært noe jeg har elsket, så å kunne skape musikk i fellesskap med andre, gav meg jo en helt spesiell følelse som driver meg fortsatt.

Hva er ditt råd til dem som nå går i korpset?
- Som med alle andre fritidsaktiviteter har man sine opp- og nedturer. Man føler ikke alltid at det er like gøy å spille, og akkurat når det gjelder korps er det jo lett å gi etter for andres meninger om at korps ikke er det kuleste å drive med. Men det er da det gjelder å stå på sitt, og fortsette. Hadde mange ganger lyst til å slutte, jeg også, siden alle vennene mine sluttet etter hvert, men etter alt jeg har fått oppleve med Shannon som dirigent er jeg kjempeglad for at jeg ikke gjorde det.

Hvordan er livet i Gardemusikken?
 - Det er veldig flott å være omgitt av mennesker som er like interessert i musikk som deg, og som du kan la deg inspirere av. Det er selvfølgelig veldig slitsomt til tider, men når du står på scenen i paradeuniform og applausen runger, føler du at det virkelig er verdt det.

Er det mye militær disiplin?
- Ja, og det er ekstra strengt i musikk- og drilltroppen, siden vi tross alt er Gardens ansikt utad.

Hva tror du blir det mest fantastiske du vil oppleve der?

- Jeg tror reisen til Canada blir noe av det mest minnerike, iallfall. Men jeg kjenner allerede nå at det unike samholdet mellom oss gardistene i troppen er noe jeg kommer til å leve lenge på.


Anbefaler du andre om å ha som mål å spille i garden?
- Jeg anbefaler det til alle som ønsker å ta steget fra skolekorps til noe større og mer profesjonelt. Etter min mening er Garden et veldig fint sted å finne ut hvorvidt man ønsker å satse på en musikalsk karriere.

Er det utviklende musikalsk?
- Kommer an på hvilket nivå du er på fra før. For en med bakgrunn fra et mindre korps som Bondi og Vettre kan repertoaret være noe utfordrende og på den måten sørge for musikalsk progresjon, siden det er så variert. Samtidig er du selv ansvarlig for å ivareta egne musikalske ferdigheter og teknikk.

Skal du bli musiker? I så fall hvorfor?
- Ja, det skal jeg! Og jeg kan takke korpset for at jeg i dag er så sikker på det  Musikk er rett og slett det jeg lever for.

Hva er din drøm , nå som du til og med har sunget solo i Konserthuset?
- Skriver jo mye musikk selv, så min store drøm er å kunne bli en utøvende musiker, og oppleve å stå på større scener og fremføre egen musikk.

Før det venter mange konsertopptredener, og for dem som ikke har sett Andreas og Ingrid spille sammen med gardistene er det ny mulighet 10.mars. Da har de konsert i Bærum kulturhus.

Eller du kan følge med Ingrid og det spennende hun opplever som gardist på bloggen hennes:

http://musicofthelife.blogg.no/

    Utskriftsvennlig versjon